Nu trebuie achitat pretul, daca nu s-a respectat contractul!


Nerespectarea contractului nu da dreptul la solicitarea platii – Ati semnat un contract si nu vi s-au prestat serviciile sau nu vi s-au livrat bunurile si totusi vi se cere plata lor?

Atunci trebuie sa stiti ca nu aveti obligatia de plata insa trebuie sa faceti cateva demersuri.

In primul rand atunci cand vi se solicita plata pentru un serviciu neprestat, desi la mijloc exista un contract, este bine sa stiti ca nu trebuie sa stati in pasivitate ci din contra, partea care se afla in culpa, trebuie notificata corespunzator si pusa in intarziere.

Nerespectarea contractului
Semnare contract

Exceptia de neexecutare a contractelor.

Contractul reprezintă legea părților, acestea fiind ținute de îndeplinirea obligațiilor stabilite la termenele și în condițiile cuprinse în cadrul acestuia, fiind necesară redactarea unui contract cât mai explicit, care să conțină prevederi exprese cu privire la toate drepturile și obligațiile pe care părțile și le asumă prin încheierea acestuia.

Ca regulă, prestațiile stabilite prin contract se execută simultan, cumpărătorul fiind obligat să plătească bunul în momentul în care este predat, iar vânzătorul să predea bunul în momentul în care primește prețul stabilit, această regulă cunoscând o reglementare expresă în cadrul art. 1555, alin. 1 Cod Civil:  „Dacă din convenţia părţilor sau din împrejurări nu rezultă contrariul, în măsura în care obligaţiile pot fi executate simultan, părţile sunt ţinute să le execute în acest fel”.

Regula simultaneității prestațiilor cunoaște și excepții, în acest sens fiind incidentă excepția de neexecutare, ce este reglementată în mod expres în cadrul Codului civil

Sursa: Indrumari-Juridice