Divort international si rapire internationala minori

Avocat specializat in divort international – divort de un cetatean strain – divort intre romanii care locuiesc in strainatate ; returnare minor tara resedinta; rapire internationala minor

Romanii plecati peste granite intampina tot mai des urmatorele probleme: cum pot divorta in Romania, daca sunt plecati din tara?; Ce pot face daca unul dintre parinti a plecat cu copilul din tara unde locuiesc in Romania si nu vrea sa il returneze?

Exista solutii pentru toate aceste probleme!

Cetatenii romani casatoriti in strainatate POT divorta in Romania dupa legea romana!!! Este o alternativa la divortul costisitor din alte state UE!

Procedura de divort in cazul cetatenilor romani stabiliti in strainatate sau casatoriti cu cetateni straini

Sunati la:  0040726287910 Sau

0040722304969

Te-ar putea interesa si https://www.toadersiasociatii.ro/blog/152/rapire-internationala-minori/

Competenta instantelor de judecata din Romania de a solutiona cererile de divort.
Normele referitoare la competenta jurisdictionala interna se regasesc in materia civila in art. 607 din Codul de Procedura Civila:
“Cererea de divort este de competenta judecatoriei in circumscriptia careia se afla cel din urma domiciliu comun al sotilor. Daca sotii nu au avut domiciliu comun sau daca niciunul dintre soti nu mai locuieste in circumscriptia judecatoriei in care se afla cel din urma domiciliu comun, judecatoria competenta este aceea in circumscriptia careia isi are domiciliul paratul, iar cand paratul nu isi are domiciliul in tara, este competenta judecatoria in circumscriptia careia isi are domiciliul reclamantul.”
Regulamentul nr. 2201/2003 contine dispozitii referitoare la litigiile cu element de extraneitate in relatie cu un stat membru si anume competenta exclusiva de fond in materie civilia.

Astfel, conform articolului 3 din Regulament sunt competente sa hotarasca in problemele privind divortul, instantele judecatoresti din statul membru pe teritoriul caruia se afla:
• resedinta obisnuita actuala a sotilor sau
• ultima resedinta obisnuita a sotilor in conditiile in care unul dintre ei inca locuieste acolo sau
• resedinta obisnuita a paratului sau
• in caz de cerere comuna resedinta obisnuita a unuia dintre soti sau
• resedinta obisnuita a reclamantului in cazul in care acesta a locuit acolo cel putin un an inaintea introducerii cererii.

Astfel, in baza articolului 3, alineatul 1, litera A, oricare dintre soti poate introduce o cerere de divort daca pe teritoriul Romaniei se afla, fie:
• resedinta obisnuita actuala a sotilor sau
• resedinta obisnuita a paratului sau
• in caz de cerere comuna resedinta obisnuita a unuia dintre soti sau

Vrei sa divortezi ? Scrie-ne acum pentru o prima intrevedere!

Contacteaza-ne acum:

Sau suna acum:
+4.0726.287.910
+4.0722.304.969

De asemenea, va invitam la sediul nostru pentru o consultatie privata si un studiu al dosarului.

Cu titlu exemplificativ , pronuntari in dosare familie -international (exceptand divortul international, acesta fiind prin natura sa confidential)

(Proces castigat rapire internationala minor)

(Proces Castigat rapire internationala minor)

(Proces castigat exequator)